Energia gas & power d.o.o.

Energia gas and power d.o.o. je del mednarodne skupine Europe Energy, ki deluje na področjutrgovanja, svetovanja in prodaje električne energije ter plina končnim odjemalcem.

S svojimi podružnicami v Beogradu, Bratislavi in Tirani je razvila pravo logistično platformo, ki ji omogoča vsakodnevno komunikacijo za nemoten potek poslov.

Odlična geografsko lega pa ji omogoča, da se ukvarja s trgovanjem plina in električne energije v več kot 20-ih državah po Evropi, ki segajo vse do Turčije in Ukrajine.

NAŠE PODATKE

Energia gas and power d.o.o.

: V Sloveniji je bilo podjetje Energia gas and power d.o.o. ustanovljeno leta 2016. V istem letu je družba vstopila v bilančno shemo Borzena in se kot dobavitelj električne energije registrirala pri SODU ter tako uspešno začela dobavljati električno energijo družinam in podjetjem v Sloveniji.

Inovativnost temelji v vseh vidikih skupine, v rešitvah za družine in podjetja in v pozornosti na potrebe strank.

Trenutno Europe Energy prodaja električno energijo in plin preko svojih podružnic v Sloveniji, Romuniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Kmalu se bo začela dobava električne energije in plina tudi v Makedoniji, na Kosovu, v Bosni in Albaniji. Vsak trg ima svoje lastnosti, v nekaterih državah je trg že povsem liberaliziran (npr. Slovenija in Romunija), v nekaterih državah pa je še vedno moč dobavljati energijo le velikim podjetjem (npr. Srbija).

Za skupino Europe Energy je ključnega pomena, da je prisotna v vsaki od navedenih držav, da je inovativna in da potrebe svojih strank postavi v ospredje. Europe Energy prav tako razmišlja o vseh tistih mednarodnih skupinah, katerim je lahko najboljši partner za dobavo električne energije in plina.