7 januar 2019

Podjetje Europe Energy kot novi sponzor ekipe Yamaha Petronas Sepang Racing Team

V petek, 7.9.2018, je podjetje Europe Energy predstavilo svojo novo 3-letno sponzorstvo dirkaški ekipi Yamaha Petronas sepang racing team. Motoristi Franco Morbidelli, Fabio Quartararo in ekipa Johana Stigefelta bodo prisotni tudi na uradni predstavitvi sponzorstva za leto 2019.

Kot je bilo napovedano že na zadnji MotoGP dirki na Silverstonu se bo logo Europe Energy v novi sezoni pojavljal na motorjih znamke Yamaha. V ekipi za prihajajočo sezono bosta Franco Morbidelli in Fabio Quartararo v premiernem MotoGP razredu, Khairul Idham Pawi v razredu Moto2 ter John McPhee in Ayumu Sasaki v razredu Moto3.

Logotip sponzorja Europe Energy bo viden tako na sprednji strani Yamahinih motorjev vseh razredov, to so MotoGP, Moto2 kot tudi Moto3. Logotip bodo nosili tudi motoristi na hrbtni strani svojih dresov, prav tako bo logotip v garažah motoristov posameznega moštva, njihovih tovornjakih in gostinskih sobanah.

Direktor Europe Energy, Matteo Ballarin, pravi: ˝Naše podjetje je ponosno, da je sponzor tako prestižni in uspešni ekipi kot je ekipa Petronas. Yamaha in Sic se vsakodnevno srečujeta z izzivi, ki jih rešujeta hitro, inovativno in uspešno tako kot naše podjetje Europe Energy. Prav tako pa smo zelo veseli, da bomo še naprej spremljali Franca Morbidellija v njegovih motorističnih avanturah. Franco je italijanski biser in predstavlja tudi vrednost našemu podjetju˝ še dodaja Matteo Ballarin.

Johan Stigefelt, direktor ekipe PETRONAS: ˝Z veseljem sporočamo novico o našem partnerstvu z Europe Energy. Razprava z direktorjem Matteom Ballarinom in njegovo ekipo je potekala gladko in bila zelo hitra, saj smo kmalu ugotovili, da imamo enak skupni cilj, poglede in vizijo. Za nas predstavlja sodelovanje z Europe Energy še en korak v novi in boljši program z dodatkom MotoGP. Europe Energy bo naš partner v vseh treh razredih. Trudili se bomo za skupno prihodnost in za doseganje najboljših možnih rezultatov. Zahvaljujemo se Matteu Ballarinu, Fabiu Barchitti in ostalim ter se veselimo sodelovanja v prihodnjih 3 letih.